ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ VINTRO;

Εν συντομία, μάλλον τα πάντα!

Με μοναδική προετοιμασία… ένα καλό καθάρισμα από λίπη και σκόνες!

Πολύ δύσκολα θα βρείτε επιφάνεια που ΔΕΝ μπορείτε να βάψετε με το χρώμα κιμωλίας της Vintro.
Ξύλο, βερνικωμένο ξύλο, μέταλλο, μελαμίνη, τζάμι, πλαστικό, καπλαμάδες, μωσαϊκό, ύφασμα, πλακάκι είναι κάποιες από τις επιφάνειες που μπορείτε εύκολα και οικονομικά να βάψετε με τα χρώματα της Vintro.
Παρέχουν απίστευτη μοναδική καλυπτικότητα ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΨΙΜΟ ή ΑΣΤΑΡΙ!

Επιφάνειες βαφής

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΒΑΦΗΣ

Αντίκες, μαόνι & δρυς.

Τα παλιά ξύλινα έπιπλα μπορούν να καθαριστούν και να βαφτούν απευθείας με χρώμα κιμωλίας Vintro, είτε είναι λουστραρισμένα είτε όχι. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μερικές επιφάνειες βαφής μπορεί να έχουν τανίνες, βαφές ή παλιούς λεκέδες που πιθανόν είναι να εμφανιστούν μετά το πρώτο στρώμα βαψίματος προσδίδοντας συνήθως μια «πορτοκαλίλα ή ροζίλα» στο νέο χρώμα (bleed through).
Σε αυτήν και μόνο την περίπτωση συστήνεται η χρηση Vintro Extreme Lacquer ή Vintro Supreme Primer πριν την εφαρμογή του χρώματος που επιθυμούμε, ώστε να κλειδώσουμε τους λεκέδες από το να διαπεράσουν το χρώμα.
Αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη σφράγιση ξύλινων κόμβων σε νέο ξύλο, λεκέδες σε οροφές, τοίχους ή δάπεδα.

Ενθέματα, μελαμίνη ή καπλαμάς.

Αφού καθαρίσετε τις επιφάνειες βαφής, τα έπιπλα, η μελαμίνη ή τα έπιπλα από καπλαμά, μπορούν να βαφτούν χωρίς περαιτέρω προετοιμασία. Σας συνιστούμε να βεβαιωθείτε ότι όλα τα inlays ή οι καπλαμάδες είναι άθικτα ή συμπληρώστε τις περιοχές που λείπουν με ένα υλικό πλήρωσης ξύλου (πχ ξυλόστοκος) πριν το βάψιμο.

Ακατέργαστο ξύλο ή τοίχοι.

Το Vintro Chalk Paint δίνει ένα υπέροχο φινίρισμα όταν εφαρμοστεί σε ξύλο. Ωστόσο, όταν εφαρμοστεί σε ακατέργαστο ξύλο ή τοίχους, θα διαπιστώσετε ότι το πρώτο χέρι θα εισχωρήσει στους πόρους και δεν θα καθίσει μόνο στην επιφάνεια.
Επίσης το παχύρευστο χρώμα κιμωλίας δε θα γλιστράει όμορφα και εύκολα πάνω στην τόσο πορώδη επιφάνεια αφήνοντας ένα μάλλον παχύ στρώμα που δεν είναι το ιδανικό (και σίγουρα όχι οικονομικό).
Συνιστούμε να κάνετε ένα μείγμα αναλογίας χρώματος προς νερό 50:50 για το πρώτο στρώμα και αφού στεγνώσει να συνεχίσετε κανονικά με το δεύτερο και τελευταίο χέρι του επιθυμητού χρώματος κιμωλίας Vintro.
Για το ακατέργαστο ξύλο, είναι επίσης πολύ πιθανό να χρειαστείτε μόνο ένα χέρι χρώματος Vintro αραιωμένο με 10-15% νερό. Δοκιμάστε την απορροφητικότητα του ξύλου σας και συνεχίστε αναλόγως.

Πλακάκια τοίχου και πλακάκια πατώματος.

Φανταστική λύση για μια σύντομη και οικονομική ανακαίνιση των πλακακίων που βαρεθήκατε. Καλό καθάρισμα στις επιφάνειες βαφής κι είστε έτοιμοι να βάψετε με πινέλο ή με ρολλό τα πλακάκια που σας έχουν κουράσει. Αντί για κερί, προτείνουμε Vintro Satin/Matt Lacquer κι αν πρόκειται για πάτωμα ή εξωτερικούς χώρους, Vintro Extreme Lacquer για έξτρα αντοχή. Το βαμμένο πάτωμα για να συντηρηθεί θέλει την ίδια μεταχείρηση που θέλει και το ξύλινο πάτωμα.

Ταπετσαρία επίπλων.

Υπάρχουν τόσες πολλές καρέκλες στα σπίτια μας! Από καρέκλες τραπεζαρίας μέχρι βελούδινες ή ξεπερασμένες δερμάτινες καρέκλες, που περιμένουν να ανανεωθεί το ύφασμά τους! Ο ευκολότερος και οικονομικότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το Vintro Chalk Paint. Δεν έχει σημασία τι είδους ύφασμα είναι, μπροκάρ, βελούδο, βαμβάκι, δέρμα, βινύλιο ή μαλλί, η διαδικασία είναι η ίδια.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το βάψιμο του υφάσματος στις καρέκλες σας και τους καναπέδες θα διαρκέσει λίγες μέρες και δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία. Θα αλλάξει την αίσθηση του υφάσματος καθώς θα το βάψετε καλύπτοντάς το εντελώς και όχι δίνοντάς του απλά έναν χρωματισμό. Το ύφασμα θα γίνει πιο άκαμπτο και θα έχει σχεδόν την υφή του δέρματος όταν στο τέλος θα το κερώσετε με το Vintro Clear Wax. Το κερί θα κρατήσει το βαμμένο ύφασμα μαλακό και εύπλαστο, προσθέτοντας κάποια προστασία. Εάν το ύφασμα έχει ανάγλυφα μοτίβα, κάποιο μοτίβο μπορεί να εμφανιστεί, αλλά θα είναι έγχρωμο και αυτό μπορεί να προσθέσει γοητεία στο αποτέλεσμα.

Βήματα

 • Βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα σας είναι καθαρή, χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε σκόνη.
 • Βάλτε μια ποσότητα χρώματος κιμωλίας Vintro της αρεσκείας σας σε ένα δοχείο και προσθέστε αρκετό νερό σε αναλογία περίπου 30% χρώμα:70% νερό. Τα δύο πρώτα χέρια θα πρέπει να είναι αρκετά υδαρή.
  Όταν βάφετε το ύφασμα, είναι προτιμότερο να χτίσετε τα στρώματα χρώματος αργά, επιτρέποντας το καλό φυσικό στέγνωμα.
 • Λειάνετε με σφουγγαράκι – γυαλόχαρο ανάμεσα σε κάθε επίστρωση αντί να εφαρμόσετε το χρώμα πολύ παχύρευστο, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε σκασίματα / κρακελαρίσματα όταν το χρώμα στεγνώσει.
 • Εφαρμόστε το πρώτο χέρι στο ύφασμά σας ομοιόμορφα.
 • Αφήστε να στεγνώσει σε ένα ζεστό δωμάτιο για τουλάχιστον 24 ώρες.
  Μην απογοητεύεστε από το πρώτο χέρι, καθώς το πρώτο αποτέλεσμα θα μοιάζει με εκείνο ενός ασβεστωμένου υφάσματος.
 • Τρίψτε/λειάνετε ελαφρά πριν το δεύτερο χέρι με γυαλόχαρτο. Αφαιρέσετε τη σκόνη χρώματος.
  Η λείανση θα βοηθήσει να αποφευχθεί η σκληρότητα του υφάσματος και η πιθανότητα σκασίματος.
 • Εφαρμόστε το δεύτερο στρώμα του χρώματος (ίδια αναλογία με νερό 30:70) στο ύφασμα σας ομοιόμορφα.
 • Αφήστε ξανά για 24 ώρες σε ένα ζεστό δωμάτιο να στεγνώσει και λειάνετε πάλι ελαφρά με γυαλόχαρτο.
 • Για την τρίτη στρώση, κάντε ένα διάλυμα μισού χρώματος – μισού νερού 50:50 και εφαρμόστε πάλι ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία.
  Αν θα χρειαστεί και τέταρτο χέρι εξαρτάται από το πέλος (το πάχος) του υφάσματος, όπως πχ το παχύ βελούδο.

Μόλις είστε ευχαριστημένοι με την κάλυψη, αφήστε να στεγνώσει και εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα Vintro Wax χρησιμοποιώντας είτε το ειδικό πινέλο κεριού είτε ένα πανί χωρίς χνούδια και μετά γυαλίστε.
Συνιστούμε να εφαρμόσετε δύο στρώσεις Vintro Clear Wax, κι αν θέλετε το δεύτερο στρώμα θα μπορούσε να είναι κερί παλαίωσης το οποίο θα σας δώσει μια διαφορετική εμφάνιση με λίγο αντικέ αποτέλεσμα.

Χρωματισμός υφάσματος.

Γρήγορος και εύκολος τρόπος να βαψετε τα υφάσματά σας για να ταιριάζουν με το ντεκόρ σας! Ιδανικό για φυσικά υφάσματα όπως τα λινά και το βαμβάκι.

 • Ξεκινήστε κάνοντας ένα διάλυμα χρωστικής 30ml του Vintro Chalk Paint σε 1 λίτρο ζεστού νερού. Βεβαιωθείτε ότι ανακατεύετε καλά το χρώμα για να είναι διασκορπισμένο στο νερό.
 • Βυθίστε το ύφασμά σας στη βαφή σας, μετακινήστε το γύρω γύρω για να εξασφαλίσετε ομαλή κάλυψη. Όταν είστε χαρούμενοι ότι όλο το ύφασμα σας είναι χρωματισμένο, βγάλτε το από το διάλυμα βαφής.
 • Αφαιρέστε με πολύ πολύ ελαφρύ στήψιμο τυχόν περίσσεια νερού από το ύφασμά σας και αφήστε το να στεγνώσει σε ένα στεγνωτήριο ή απλωμένο και μετά σιδερώστε το.
  Η θερμότητα θα βοηθήσει να σφραγίσει το χρώμα στο ύφασμά σας και θα είστε σε θέση να πλύνετε το ύφασμα σας σε δροσερό πλύσιμο. Μόλις στεγνώσει θα δείτε ότι το ύφασμα έχει γίνει μια λεπτή παραλλαγή του χρώματος που επιλέξατε.
 • Αν θέλετε το χρώμα να είναι βαθύτερο, επαναλάβετε την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Μέταλλο.

Τα περισσότερα μεταλλικά κομμάτια επίπλων μπορούν να βαφτούν με Vintro Chalk Paint. Πρώτον, καθαρίστε τις επιφάνειες βαφής με διάλυμα σακχαρώδους σαπουνιού ή άλλο απορρυπαντικό. Τώρα μπορείτε να βάψετε και να τελειώσετε το κομμάτι σας όπως επιθυμείτε εφαρμόζοντας απευθείας χρώμα κιμωλίας Vintro.

Γυαλί, πορσελάνη & πηλός.

Καθαρίστε τις επιφάνειες βαφής και βάψτε απευθείας εύκολα γυάλινα κηροπήγια, παλιά γυάλινα αγγεία, γλάστρες, στολίδια, διακοσμητικά πιάτα ή κύπελλα. Είναι ένας οικονομικός και εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε την εσωτερική σας διακόσμηση. Το βάψιμο γυαλιού είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, απλά χρειάζεται λίγο περισσότερο για να στεγνώσει το χρώμα. Μόλις στεγνώσει, το έργο σας μπορεί να ολοκληρωθεί όπως επιθυμείτε. Μπορείτε ομοιοτρόπως να βάψετε εύκολα αντικείμενα από πορσελάνη ή πηλό χωρίς προβλήματα και να τελειώσετε με κερί ή βερνίκι.

Πλαστικά.

Πλαστικές καρέκλες, τραπέζια, στολίδια, γλάστρες και κουφώματα είναι μόνο μερικά αντικείμενα που μπορούν να ανανεωθούν και να αναβαθμιστούν, να γίνουν μοναδικά με ένα ή ενάμισυ χέρι Vintro Chalk Paint.