ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΙΜΩΛΙΑΣ VINTRO!

Είτε έχετε εμπειρία στο βάψιμο είτε όχι, ο οδηγός βαψίματος που ακολουθεί καθώς και οι συμβουλές των αντιπροσώπων μας, θα σας βοηθήσουν να κάνετε εύκολα, οικονομικά και αποτελεσματικά όποια «μεταμόρφωση» επιθυμείτε στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σας.
Σαν επαγγελματίες!

Μια πελάτισσα – αρχιτέκτων είπε κάποτε ότι το χρώμα κιμωλίας της Vintro είναι το πιο «φιλότιμο» χρώμα που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ. Και είναι ακριβώς έτσι!

Το Vintro chalk paint είναι ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ που σας επιτρέπει όχι μόνο να κάνετε λάθη και να τα διορθώσετε, αλλά και να δημιουργήσετε μοναδικά μικρά ή μεγαλύτερα αριστουργήματα. Να κάνετε τα έπιπλά σας –και όχι μόνο- μοναδικά και καινούργια.

Είναι βέβαιο ότι θα απολαύσετε κάθε λεπτό δημιουργίας.

Αν δεν νιώθετε σίγουροι για να ξεκινήσετε μόνες/οι σας, ή θέλετε να μάθετε εύκολες αλλά εντυπωσιακές τεχνοτροπίες καλλιτεχνικού βαψίματος, είμαστε δίπλα σας!  Όλοι μας οι επιλεγμένοι τοπικοί αντιπρόσωποι παρέχουν αυτοτελή ολιγόωρα και άκρως «ψυχοθεραπευτικά-δημιουργικά» σεμινάρια για να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Χρήσιμος Οδηγός Βαψίματος

Τα Vintro Chalk Paints (χρώματα κιμωλίας) είναι τα πιο σύγχρονα και τεχνολογικά εξελιγμένα χρώματα κιμωλίας. Παρέχουν την μεγαλύτερη καλυπτικότητα ανά λίτρο (επίσημη καταγραφή 19,5 τ.μ./λίτρο), τις πιο πλούσιες χρωστικές, ασύγκριτη ποιότητα & διάρκεια αποτελέσματος. Είναι οικολογικά και πιστοποιημένα για ασφαλή χρήση σε παιδικά δωμάτια και αντικείμενα (ΕΝ71-3).
Τα χρώματα έρχονται σφραγισμένα από την Βρετανία, κάτι που εγγυάται την μέγιστη δυνατή σταθερότητα  ποιότητας και απόχρωσης.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΗΣ VINTRO CHALK PAINT

Τα Vintro Chalk Paints βάφουν σχεδόν τα πάντα χωρίς καμία προεργασία (χωρίς τρίψιμο, χωρίς αστάρι), αρκεί η επιφάνεια να είναι λεία και καθαρή.

Αφαιρείτε τις ασφάλειες από το μεταλλικό δοχείο και το ανοίγετε.

Το χρώμα όπως θα διαπιστώσετε είναι ιδιαιτέρως παχύ και πηχτό. Γεγονός απόλυτα φυσιολογικό καθώς τα Vintro Chalk Paints περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό κιμωλίας από όλα τα αντίστοιχα χρώματα.

Με τη βοήθεια ενός ξύλου και ΧΩΡΙΣ προσθήκη νερού, ανακατεύουμε σιγά σιγά το χρώμα μέχρι αυτό να πάρει μια παχύρευστη ομοιογενή μορφή περίπου σαν μέλι.

Οδηγός Βαψίματος

Στη συνέχεια μπορείτε:

  1. να το χρησιμοποιήσετε αυτούσιο έτσι παχύρευστο,
  2. να μεταφέρετε μια ποσότητα σε ένα μπώλ και να προσθέσετε λίγο νερό για τον συνήθη τρόπο βαψίματος (συνήθως αραιώνουμε λίγο περισσότερο το δεύτερο χέρι πχ. 1 κουτ.νερό με 4 κουτ.χρώμα) ή
  3. να το αραιώσετε ακόμα περισσότερο για διαφάνεια στο αποτέλεσμα (wash).

Για τον συνήθη και απλό τρόπο βαψίματος δουλεύουμε με το πινέλο μας εύκολα και άνετα ώστε να κάνουμε στρωτές πινελιές με καλά σβησίματα. Δηλαδή να μη φαίνεται πού αρχίζει και τελειώνει η πινελιά.
Στρώνουμε ίσιες και παράλληλες πινελιές.
Παρότι – ανάλογα με την επιφάνεια που βάφουμε και την αραίωση που κάνουμε – μπορεί το χρώμα να είναι καλυπτικό από το πρώτο χέρι – προτείνεται να κάνετε δύο πιο λεπτά στρώματα χρώματος για πιο ανθεκτικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα.
Το χρώμα στεγνώνει ταχύτατα αλλά για πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, προτείνουμε το πέρασμα αρκετών ωρών πριν βάψουμε το δεύτερο χέρι.
Αφού στεγνώσει και το δεύτερο χέρι χρώματος, επειδή το χρώμα έχει ανοιχτούς πόρους, απαιτείται να περάσουμε από πάνω κάποιου είδους σφραγιστική κάλυψη. Δηλαδή είτε κερί, Vintro Clear Wax, είτε βερνίκι νερού για ακόμα μεγαλύτερη αντοχή, Vintro Extreme Lacquer.
Έτσι το χρώμα αδιαβροχοποιείται & γίνεται ακόμα πιο ανθεκτικό στη χρήση και το χρόνο.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ CLEAR WAX

Το κερί εφαρμόζεται πολύ εύκολα με το ειδικό πινέλο με φυσική τρίχα. Το απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια σαν κρέμα χωρίς να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η φορά της πινελιάς. Φροντίζουμε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια που βάψαμε. Μετά από 15’ με ένα καθαρό βαμβακερό πανί σκουπίζουμε την επιφάνεια ώστε να φύγει η περίσσεια ποσότητα κεριού και τρίβουμε για να γυαλίσουμε διακριτικά και όμορφα το αποτέλεσμα.
Ο χρόνος που απαιτείται για να σταθεροποιηθεί πλήρως (πλήρης σκλήρυνση) το χρώμα με το κερί είναι 7-10 μέρες. Κατά το διάστημα αυτό χρησιμοποιούμε το έπιπλο κανονικά αλλά είμαστε πιο προσεκτικοί.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε εύκολες αλλά εξαιρετικά εντυπωσιακές τεχνοτροπίες καλλιτεχνικού βαψίματος, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα ή περισσότερα από τα αυτοτελή ολιγόωρα Σεμινάριά μας. Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ VINTRO;

Εν συντομία, μάλλον τα πάντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ