ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΧΡΩΜΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΥΦΗΣ & ΑΝΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ VINTRO

Κερί για χρώμα κιμωλίας

Κερί για χρώμα κιμωλίας και όχι μόνο, από την Vintro!

Μεταξένια υφή που προστατεύει και αδιαβροχοποιεί τόσο τις βαμμένες όσο και τις άβαφες ξύλινες επιφάνειές σας.

Το ασυναγώνιστης υφής και αντοχής κερί για χρώμα κιμωλίας της Vintro κυκλοφορεί σε διάφανο, Clear Wax και σε κερί παλαίωσης, Dark Wax

Μπορεί να εφαρμοστεί είτε με ένα από τα ειδικά πινέλα κεριών από 100% φυσική τρίχα, είτε με ένα βαμβακερό πανί που δε βγάζει χνούδια. Για παράδειγμα, κομμάτι από ένα παλιό σεντόνι ή ένα μακώ μπλουζάκι/φανελάκι. Πρόκειται για ένα όμορφο μαλακό κερί με μεταξένια υφή και σε αντίθεση με πολλά άλλα κεριά στην αγορά, μπορεί να «τριφτεί» αμέσως για αποτέλεσμα υψηλής λάμψης. 

Τα Vintro Waxes μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω από οποιοδήποτε χρώμα Vintro ή σε άβαφες ξύλινες επιφάνειες. Θα χρειαστούν 7 ημέρες για να σκληρύνει εντελώς το κερί μας (cure time), όπου και θα μπορείτε να το σκουπίσετε. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό ή υγρό πανί ώστε να φτάσει το κερί, το μάξιμουμ της αντοχής του.

Σας συνιστούμε να κερώνετε το έπιπλό σας κάθε χρόνο για συνεχή προστασία.
Για περιοχές υψηλής υγρασίας όπως μπάνια, κουζίνες ή εξωτερικά έργα, συνιστούμε τη χρήση Vintro Extreme Lacquer αντί για κερί για περισσότερη αντοχή.
Το Vintro Wax έχει μεγάλη καλυπτικότητα και έτσι θα χρειαστείτε μόνο μια μικρή ποσότητα κάθε φορά για να απλώσετε στη βαμμένη επιφάνεια.

Εφαρμογή κεριού
Εφαρμόστε το κερί προς την ίδια κατεύθυνση με τη βαφή ή τα νερά του ξύλου. Θα δείτε ότι η βαμμένη επιφάνεια σκουραίνει ελαφρά καθώς το κερί ενισχύει το φινίρισμα.

Σκούπισμα-τρίψιμο
Χρησιμοποιήστε ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι για να σκουπίσετε και να τρίψετε (γυαλίσετε) ελαφρά την κερωμένη επιφάνεια σας μέχρι να τη νιώσετε απαλή και ομαλή. Επαναλάβετε τη διαδικασία, εάν θέλετε, για να πετύχετε περισσότερη γυαλάδα.

Vintro Dark Wax – Κερί παλαίωσης

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει βάθος και ύφος παλαίωσης στο χρώμα ή για την προσθήκη πατίνας σε επιφάνειες βαμμένες με Vintro Chalk Paint. Επιλέξτε περιοχές που πρέπει να δώσετε έμφαση με το κερί παλαίωσης για να δώσετε φυσική εμφάνιση στη βαμμένη επιφάνεια σας εάν θέλετε να «παλαιώσετε» την περιοχή ή να βελτιώσετε το συνολικό χρώμα.

Πολύτιμο μυστικό
Χρησιμοποιήστε το βαμβακερό σας πανάκι με διάφανο κερί σαν «γόμα» για να σβήσετε ή να απαλύνετε το κερί παλαίωσης (ή και άλλα χρωματιστά κεριά).

Εφαρμογή κεριού παλαίωσης
Αν είστε λιγότερο έμπειροι ή δεν είστε σίγουροι για τη χρήση του Vintro Dark Wax στο έπιπλό σας, συνιστούμε να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα Clear Wax πριν το Dark Wax. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να “σβήσετε” το Dark Wax με Clear Wax αν θέλετε να απαλύνετε το σκούρο κερί. Είναι καλύτερο να δουλεύετε σε μικρά τμήματα και όχι σε ολόκληρο το κομμάτι, ώστε να μπορείτε να χειριστείτε το κερί πριν στεγνώσει και να του δώσετε τη μορφή που εσείς θέλετε. Όταν φτάσετε στο αποτέλεσμα που σας ευχαριστεί, αφήστε λίγα λεπτά να στεγνώσει και μετά τρίψτε απαλά με το πανάκι σας για το επιθυμητό.

Χρωματισμός Vintro Clear Wax με μεταλλικό χρώμα Vintro ή χρώμα κιμωλίας Vintro

Η ανάμιξη ενός από τα Vintro Metallic Paints ή ενός Vintro Chalk Paint με το Vintro Clear Wax θα χαρίσει στο έπιπλό σας ένα μοναδικό και όμορφο φινίρισμα. Προσδίδει μια δεύτερη αμυδρή απόχρωση σε μορφή πατίνας ή δημιουργίας χρωματιστών «ανταυγειών». Το χρωματιστό κερί μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε άβαφη ξυλεία είτε πάνω σε βαμμένο έπιπλο με οποιοδήποτε Vintro Chalk Paint.

Πώς θα φτιάξετε χρωματιστό κερί

Πάρτε μια μικρή ποσότητα από το Vintro Clear Wax με ένα κουταλάκι και τοποθετήστε τη σε ένα κομμάτι λαδόκολλας ή σε πιάτο. Προσθέστε σε αυτήν μια μικρή ποσότητα (περίπου το ¼ του κεριού) μεταλικού χρώματος Vintro ή χρώματος κιμωλίας Vintro της αρεσκείας σας. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό κουτάλι ως μέτρο για το κερί και το χρώμα, ώστε να μπορείτε να αναδημιουργήσετε το χρωματιστό κερί σας εάν χρειαστείτε περισσότερο.Θα διαπιστώσετε ότι χρειάζεται μόνο να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα χρώματος στο κερί. Ανακατέψτε καλά με το κουταλάκι σας τα δύο υλικά και εφαρμόστε με το πινέλο κεριού. Αν θέλετε το αποτέλεσμα πιο έντονο, προσθέστε λίγο ακόμα χρώμα. Αν θέλετε το αποτέλεσμα πιο αχνό και διακριτικό, προσθέστε λίγο διάφανο κερί. Ανακατέψτε και συνεχίστε κανονικά.

Εφαρμογή χρωματιστού κεριού
Εφαρμόστε όπως και το κερί παλαίωσης.

Πλύνετε τα πινέλα κεριού σε ζεστό σαπουνόνερο μετά τη χρήση.

Δεν είναι άκρως απαραίτητο ότι βάψετε με Vintro Chalk Paint να πρέπει να σφραγιστεί με κερί. Για παράδειγμα έπιπλα περιστασιακής χρήσης που κάθονται «ήσυχα» στη γωνία του δωματίου σας ή κάδρα και κορνίζες. Ωστόσο, το φινίρισμα του έργου σας (κυρίως εσωτερικού χώρου) με το Vintro Wax θα δώσει σε αυτό ένα πιο ανθεκτικό, επαγγελματικό, αδιάβροχο τελείωμα.

Συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο αντιπρόσωπο, Stockist, της Vintro για περισσότερες διευκρινίσεις και ερωτήσεις!