Ανακαίνιση κουζίνας

Ανακαινίστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας -είτε είναι κατασκευασμένα από ξύλο, MDF ή laminate- με χρώμα κιμωλίας και βερνίκι Vintro μόνοι σας και με επαγγελματικό αποτέλεσμα και συμπεριφορά!

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν τις κουζίνες τους, αλλά συνήθως “σκοντάφτουν” στο κόστος που τις περισσότερες φορές μοιάζει απαγορευτικό.
Το βάψιμο ντουλαπιών και συρταριών κουζίνας παραμένει ο φθηνότερος και πιο δημοφιλής τρόπος για να αναζωογονήσετε την κουζίνα σας και να μοιάζει πραγματικά ολοκαίνουργια.
Εξίσου εντυπωσιακά μπορείτε να αναβαθμίσετε, να ανακαινίσετε και να εκμοντερνίσετε με τον ίδιο τρόπο και τα παλιά πλακάκια κουζίνας και μπάνιου που μοιάζουν παμπάλαια και βαρετά.

Ανακαίνιση κουζίνας

Με τα χρώματα κιμωλίας Vintro μπορείτε εύκολα και με ελάχιστα «βήματα» να αναλάβετε τη δουλειά μόνη/ος σας διαθέτοντας λίγο χρόνο, προσπάθεια και όρεξη για δημιουργία και ανανέωση ώστε να γλιτώσετε ακόμα και το καθόλου αμελητέο κόστος του μπογιατζή. Είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο που το έχουν ήδη κάνει μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

ΠΑΜΕ λοιπόν να δούμε πώς… & τι χρειάζεται να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε!

Τι υλικά θα χρειαστώ;

 • Ένα καλό καθαριστικό ή, εναλλακτικά, διάλυμα νερού με ξύδι για το καθάρισμα πριν το βάψιμο
 • Ένα μεγάλο Vintro πινέλο, συνθετικής τρίχας, για το βάψιμο και το βερνίκωμα
 • Το χρώμα κιμωλίας Vintro της επιλογής μας
 • Vintro Extreme Lacquer (σκληρό και ανθεκτικό βερνίκι νερού που ΔΕΝ κιτρινίζει). Επιλέξτε μεταξύ MAT, ΣΑΤΙΝΕ, ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ
 • Ψιλά σφουγγαράκια γυαλόχαρτο για λείανση και τοπική διόρθωση λαθών ΠΡΙΝ το βερνίκωμα
 • …κέφι και μπρίο 🙂

Τι διαδικασία ακολουθώ;

Κατ’ αρχήν δεν χρειάζεται να αδειάσετε το περιεχόμενο των ντουλαπιών και να προκαλέσετε το απόλυτο χάος στην κουζίνα για καμιά εβδομάδα. Μπορείτε να βάψετε την κουζίνα σας σε ένα Σαββατοκύριακο, ή μπορείτε να κάνετε ένα ντουλάπι τη φορά ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτετε.
Συνήθως βοηθάει να ξεβιδώσετε τα ντουλάπια και να τα βάψετε σε επίπεδη επιφάνεια, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Μπορείτε να τα αφήσετε και στη θέση τους αν αυτόν σας βολεύει καλύτερα. Το χρώμα είναι αρκετά παχύρευστο ακόμα κι όταν το αραιώνουμε λίγο με νερό, οπότε δεν “πιτσιλάει” εύκολα.
Ανακαίνιση κουζίνας

 1. Καθαρίστε καλά τις επιφάνειες που θα βάψετε από σκόνες, δαχτυλιές και δύσκολες λιπαρότητες και λειάνετε με γυαλόχαρτε τοπικά αν και όπου μπορεί να υπάρχουν ξεφλουδίσματα.
  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΠΑΛΙΑ ΒΕΡΝΙΚΙΑ ή ΧΡΩΜΑΤΑ.
 2. Χρώμα κιμωλίας VINTRO Chalk Paint.
  Περάστε κατευθείαν στο βάψιμο με VINTRO Chalk Paint έχοντας διαλέξει ανάμεσα στο πλούσιο χρωματολόγιο 65 περίπου χρωμάτων όποιο σας αρέσει περισσότερο . Οραματιστείτε τη νέα σας κουζίνα και επιλέξτε το χρώμα σας. Θυμηθείτε ότι στη συνέχεια μπορείτε να βάψετε και το τραπέζι της κουζίνας με τις καρέκλες του αλλά και το ψυγείο σας, με το ίδιο ή άλλα ταιριαστά χρώματα ώστε να επιτύχετε την αρμονία του χώρου όπως τον φαντάζεστε .
  Συνήθως χρειάζεται να περάσετε 2 λεπτά χέρια χρώμα. Στο πρώτο χέρι, αραιώνουμε το χρώμα με λίγο νερό (περίπου 10%) αν η παλιά επιφάνεια είναι κάπως “γλιστερή”και με κλειστούς πόρους. Αν όμως έχετε τρίψει πολύ την επιφάνεια ή βάφετε ακατέργαστο ξύλο ή MDF, δηλαδή επιφάνεια με ανοιχτούς πόρους, τότε θα χρειαστεί να αραιώσετε περισσότερο με νεράκι έτσι ώστε να γλιστράει ευχάριστα το πινέλο σας χωρίς όμως να διαφανίζει το χρώμα.
  Το δεύτερο χέρι χρώμα, ιδανικά περάστε το τουλάχιστον 24 ώρες μετά και αραιώστε το σίγουρα περίπου 20% ή και περισσότερο (μέχρι να γίνει σαν γάλα εβαπορέ ή ολίγον παχύ). Θυμηθείτε ότι το χρώμα έχει βάση νερού, οπότε αν βάφουμε σε ζεστό κλίμα μπορεί το νερό να εξατμίζεται σιγά σιγά, να σφίγγει το χρώμα και άρα να χρειάζεται να προσθέστουμε λίγο νεράκι κατά διαστήματα.
  Όταν στεγνώσει και το δέυτερο χέρι, μπορείτε αν θέλετε και πιστεύετε ότι χρειάζεται να λειάνετε και να διορθώστε με ψιλό σφουγγαράκι γυαλόχαρτο όπου έχετε κάνει λάθος ή φαίνεται άγρια πινελιά.
 3. Αφού το χρώμα στεγνώσει εντελώς, (προτιμούμε και πάλι να αφήσουμε ένα 24ωρο να αναπνεύσει) περνάμε 2 λεπτά χέρια βερνίκι VINTRO EXTREME LACQUER για τέλεια αδιαβροχοποίηση και αντοχή. Αν σας βολεύει μπορείτε να περάσετε το βερνίκι με αφρολεξένιο ρολάκι.

ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑ!!!!

Προετοιμαστείτε για ένα ευχάριστο σοκ. Η αλλαγή θα σας ενθουσιάσει…Δεν θα το πιστεύετε! 🙂

Θυμηθείτε επίσης αυτό που λέμε CURE TIME ή ΧΡΟΝΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ που είναι 15 ημέρες. Δηλαδή για 15 ημέρες μετά το βάψιμο,τα υλικά συνεχίζουν να σφίγγουν και να κολλούν όλο και περισσότερο, παρόλο που έχουνε στεγνώσει την 1η κιόλας ώρα. Άρα καλό είναι πάντα να είμαστε λιγάκι πιο προσεκτικοί στη χρήση το πρώτο 15νθήμερο.

Ανακαίνιση κουζίνας

Μήπως σκέφτεστε να αλλάξετε χερούλια ή πόμολα; Γιατί όχι; Ακομα και στο Ίντερνετ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και είναι σίγουρα μια επιλογή.

Αυτό ήταν! Η ανακαίνιση κουζίνας ολοκληρώθηκε! Μήν το πολυσκέφτεστε. Ωρα για δράση και…

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!