Πάτωμα πλακάκι… από την αρχή.

Πάτωμα πλακάκι

Καινούργιο μόνο με βάψιμο, εύκολο και οικονομικό!

Ναι,  αυτό το παλιό πλακάκι στο πάτωμα, στους τοίχους και ακόμα συχνότερα στο μπάνιο, πολλοί θέλουμε να το αλλάξουμε.

Ε, λοιπόν τώρα μπορούμε να κάνουμε θαύματα… ακόμα και μόνοι/ες μας!

Εύκολα και με λίγα βήματα μεν, επαγγελματικά και με αντοχή δε! Άρα μην το φοβηθείτε, τολμήστε το!

Θα χρειαστείτε μόνο Vintro Chalk Paint (δεν χρειάζεστε αστάρι) και Vintro Extreme Lacquer (Matt ή  Satin ή Gloss) για την τελική αδιαβροχοποίηση, προστασία και αντοχή.

Για του λόγου το αληθές δείτε παρακάτω, κι αν θέλετε, επισκεφθείτε το κατάστημα της Harmony Interiors στο Χαλάνδρι,  για να δείτε από κοντά την απίστευτη αλλαγή, παρόμοια της οποίας μπορείτε κι εσείς να οραματιστείτε και να πραγματοποιήσετε.

Το πλακάκι λοιπόν στο πάτωμα ήταν έτσι:


Όταν το πρωτοέβαψα πριν από 3 χρόνια έκανα τα εξής βήματα:

  1.  Καλό καθάρισμα και σφουγγάρισμα – Λογικό!
  2. Απευθείας εφαρμογή Vintro Chalk Paint σε χρώμα Cloudburst πρώτο χέρι (αραιωμένο με 5% νεράκι) με ρολό-αφρολέξ.
  3. Στο δεύτερο και τελευταίο χέρι –ΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, με το χρώμα Vintro και σωστή εφαρμογή δεν χρειάζεστε άλλο – εγώ πάντρεψα με μια τεχνοτροπία blending Cloudburst, Midnight & Dove για να κάνει το εφέ της τσιμεντοκονίας. Εσείς μπορείτε απλά να περάσετε δεύτερο χέρι το ίδιο χρώμα για να ολοκληρώσετε το βάψιμο ευκολότερα και γρηγορότερα αν θέλετε απλά ένα μονόχρωμο αποτέλεσμα.
  4. Τέλος, πέρασα 2 λεπτά χέρια Vintro Extreme Matt Lacquer.

Αν θέλετε επαγγελματικό αποτέλεσμα, πάντα είναι καλό να περιμένετε ένα 24ωρο περίπου ανάμεσα από κάθε στάδιο βαψίματος, παρόλο που τόσο τα χρώματα όσο και τα βερνίκια Vintro στεγνώνουν εξαιρετικά γρήγορα.

Ιδού το αποτέλεσμα, πριν από 3 χρόνια θυμίζω!

Αν και πέρασε πολλά αυτό το πάτωμα για 3 χρόνια (εκτός από τακούνια και σφουγγαρίσματα, έσερνα και έπιπλα που δεν μπορούσα να σηκώσω!!!), συμπεριφέρθηκε άριστα μέχρι που πριν από 1-2 εβδομάδες αποφάσισα ότι το έχω ολίγον βαρεθεί και θέλησα να του δώσω εντελώς νέο “αέρα”.

  1. Έκανα αρχικά ένα καλό σκούπισμα, σφουγγάρισμα για να αφαιρέσω σκόνες και λιπαρότητες και ξεκίνησα να βάφω απευθείας πάνω στο παλιό.
  2. Πέρασα ένα και μόνο χέρι Vintro No Seal Chalk Paint σε χρώμα Stonebreaker εύκολα με ρολό και καθόλου αραίωση.
  3. Επίσης με ρολό (καλά στραγγισμένο!) εφάρμοσα σε κάθε πλακάκι το υπέροχο στένσιλ μας Kingscote Tile με chalk paint σε χρώμα Champagne waltz. Ως εδώ είχα αυτό το αποτέλεσμα, και θα μπορούσα να σταματήσω εκεί αλλά εγώ ήθελα και το κατιτίς ακόμα.

  1. Με το ίδιο στένσιλ (όσες φορές και να το χρησιμοποιήσετε και να το πλύνετε, αυτό αντέχει όπως όλα μας τα στένσιλ που είναι «χοντρούλια» και αντέχουν στις πάμπολλες χρήσεις), πέρασα τον εσωτερικό κυκλο με Chiswick House και το σχέδιο γύρω από τον κύκλο με Duck Egg Blue
  2. Τέλος σφράγισα και αδιαβροχοποίησα με Vintro Extreme Lacquer και κάθισα να το απολαύσω….

Ιδού το σημερινό πάτημα στο κατάστημα Harmony Interiors: