Στο ρομαντισμό του ροζ!

Μια τέτοια συρταριέρα έχει διαχρονική αξία και κρυμμένη ομορφιά. Όταν όμως έφτασε στο εργαστήρι μου ήταν τόσο ταλαιπωρημένη που είχε γίνει σχεδόν «ανεπιθύμητη». Το ξύλο είχε φουσκώσει σε πολλά σημεία και το καφέ σκούρο και θαμπό χρώμα πρόδιδε την ηλικία της.

Το πρώτο βήμα ήταν βεβαίως να αφαιρέσω και να στοκάρω τα προβληματικά σημεία ώστε να έχω τον «καμβά» μου έτοιμο για τις χρωματικές μου καλλιτεχνίες 🙂

Ένα καλό καθάρισμα, αφαίρεση χερουλιών και ξεκινάμε…

Ήθελα η βάση μου να είναι ένα γλυκό ζεστό ροζ με διάθεση να σομονίζει ώστε να ταιριάζει τέλεια με το πολύχρωμο, υπέροχο χαλί της κρεβατοκάμαρας για την οποία προοριζόταν η συρταριέρα.

Μια μίξη Albert Bridge (3/4) με Deep Saffron(1/4) μου έδωσε το επιθυμητό ροζ (1η απόχρωση ροζ). Έκανα το πρώτο χέρι με χρώμα παχύρευστο και πινελιές ελεύθερες προς διαφορετικές κατευθύνσεις για να δώσω μια πιο ενδιαφέρουσα ρουστικ τελική υφή και να εκμεταλλευτώ τις καμπύλες του στενωμένου χρώματος για πατίνες και σκιάσεις.


Όταν το χρώμα στέγνωσε καλά, επανέλαβα ένα δεύτερο χερι χρώμα, αυτή τη φορά νερωμένο κατά 15-20%.
Λείανα με ψιλό σφουγγαράκι τριψίματος για να απαλύνω την υφή και να αποκαλύψω διακριτικά κάποιες ακμές του ξύλου.
Τα ίδια βήματα ακολούθησα και για το βάψιμο των χερουλιών.

Στη συνέχεια έκανα wash με Candyfloss (2η απόχρωση ροζ), σε επιλεγμένα μέρη και wash με μίξη Candyfloss & Mulberry(3η απόχρωση ροζ) στα υπόλοιπα μέρη, ώστε να κάνω τις αγαπημένες μου σκιάσεις με πολύ διακριτικό αποτέλεσμα και χωρίς να χάνω την συνολική μονοχρωμία του ροζ.

Στο καπάκι χρησιμοποίησα τις 3 αποχρώσεις του ροζ με blending, τόσο για τη βάση, όσο και για το υπέροχο Moroccan Stencil της Artisan Enhancements.
Έτριψα και πάλι με ψιλό σφουγγαράκι λείανσης ελαφρά για να “δέσω” τα στρώματα των τεχνοτροπιών.


Τα πλαϊνά των συρταριών τα «πάντρεψα» με το καπάκι, διακοσμώντας τα με το ίδιο στένσιλ αλλά με διαφορετικό εφέ. The finishing touch…

Τέλος, για την αδιαβροχοποίηση και το σφράγισμα του χρώματος, επέλεξα κερί Vintro Clear Wax για το σώμα της κούκλας συρταριέρας και Matt Extreme Lacquer στο καπάκι για ματ φινίρισμα και τοπ αντοχή.

Και έτοιμη η πανέμορφη, νεαρή και ξανανιωμένη δεσποινίς να ξαναλάμψει ως μοναδικό χειροποίητο κόσμημα στο υπνοδωμάτιο της αγαπημένης μου φίλης!

Με γειά Μαράκι!

 

Χρησιμοποίησα:

 

Χρώματα:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση