Ισαβέλλα: Μια σύγχρονη πριγκιπέσσα στα χρώματα της θάλασσας γεννιέται…

Όταν έφτασε στα χέρια μου αυτό το κουκλίστικο bombe chest, ήταν λίγο ταλαιπωρημένο και πολύ παλιό, αλλά είχε μια κομψότητα απίστευτα γοητευτική.

 

 

Τώρα είναι η πανέμορφη Ισαβέλλα, έτοιμη να στολίσει με την κομψότητά της αλλά και με τη φρεσκάδα και φινέτσα της τόσο ένα σαλόνι ή χωλ όσο και μια κρεβατοκάμαρα.

 

 

Είχα εξαρχής την ελπίδα ότι σε ένα τόσο καλό και ποιοτικό έπιπλο, θα έβλεπα ένα πανέμορφο ξύλο αν έτριβα το σκούρο καφέ βερνίκι από το καπάκι του και δεν με απογοήτευσε διόλου. Αφού καθάρισα λοιπόν το καπάκι από το παλιό του βερνίκι φρόντισα να προστατέψω και να αδιαβροχοποιήσω την όμορφη ξύλινη επιφάνεια με 2 λεπτά χέρια Vintro Extreme Matt Lacquer.

 

 

Στη συνέχεια καθάρισα από σκόνες και λιπαρότητες την υπόλοιπη συρταριέρα, και ξεκίνησα το βάψιμο χωρίς καν να αφαιρέσω τα χερούλια. Χρησιμοποίησα χρώμα κιμωλίας Casper  και εκμεταλλεύτηκα την μοναδικά παχύρρευστη υφή των χρωμάτων Vintro για να περάσω το πρώτο χέρι με ατίθασες κρις κρος πινελιές και να δώσω μια πιο ρουστίκ εμφάνιση ώστε να αναδειχθούν οι πατίνες που θα ακολουθούσαν. Με το ίδιο χρώμα πέρασα και τα χερούλια.

Ακολούθησε ένα γρήγορο πέρασμα με απαλό σφουγγαράκι λείανσης. Επέλεξα να κάνω πιο σκούρα σκίαση στις εξωτερικές πλευρές των συρταριών και πιο ανοιχτή στο εσωτερικό τους, κι έτσι διάλεξα δύο άλλα χρώματα της Vintro, το French Navy και το Duck Egg Blue, για να κάνω wash (αραιώνω το χρώμα με 50%-70% νερό, απλώνω με πινέλο και σκουπίζω με στεγνό βαμβακερό πανάκι) σε όλο το έπιπλο, δένοντας και δουλεύοντας και τα δύο χρώματα.

 

 

Αφού στέγνωσαν καλά και οι τεχνοτροπίες, γυαλοχαρτάρισα ελάχιστα τα χερούλια και λίγες ακμές για να αποκαλυφθεί διακριτικά λίγο ξύλο, κέρωσα με το βελούδινο Vintro Clear Wax και έτριψα ελαφρώς με βαμβακερό στεγνό πανάκι για να αναδείξω την «ματ γυαλάδα» της τελικής, διακριτικά ρουστίκ, υφής της πανέμορφης Ισαβέλλας.

Το μαγικό με την Ισαβέλλα είναι ότι, ενώ δεσπόζει στο χώρο και λικνίζεται με τις καμπύλες της και τους φίνους χρωματισμούς της, δεν είναι καθόλου φλύαρη και φασαριόζα!
 

Χρώματα:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση